+381116233727 office@frigovent.rs

Proizvođači i prerađivači hrane

Od farme do trpeze, mi smo pravi partner za vašu proizvodnju.

Ugostiteljstvo

Mi razumemo da je u ugostiteljstvu potreban pouzdana i pristupačna usluga.

Prodavnice

Prevencija prehrambenog otpada, smanjenje potrošnje energije i  maksimizacija profita
<!-- [et_pb_line_break_holder] -->

Primena

Kompletna rešenja za industrijsku i komercijalnu rashladnu opremu.

Proizvođači i prerađivači hrane

Frigovent doo se specijalizovao za proizvodnju rashladnih sistema i industrijskih čilera za hlađenje vazduha i vode. Sa naglaskom na energetsku efikasnost, Frigovent svoju pažnju usmerava ka razvoju inovacija i tehnologije kako bi optimizovao proizvodni proces. Čileri imaju široku namenu. Pored prerađivačke industrije, oni su idealni za prehrambene procesore i proizvođače, u proizvodnji mleka, mesa, voća i povrća, vina, konditorskih proizvoda i dr.
MESNA INDUSTRIJA
INDUSTRIJA VOĆA I POVRĆA
MLEČNA INDUSTRIJA
PEKARSTVO I POSLASTIČARSTVO

MESNA INDUSTRIJA

Rešenja fokusirana na performanse

Frigovent je specijalizovan za rešenja usmerena na performanse procesne opreme za živinu, meso, ribu i proizvode od morskih plodova. Pomažući u ispunjavanju operativnih izazova kao što su vrsta proizvoda, fleksibilnost procesa, smanjenje troškova po kilogramu i po pakovanju, sigurnost hrane i okoline, Frigovent podržava performanse prehrambenih proizvođača tokom čitavog radnog veka opreme. Naše tehnološka rešenja poboljšavaju efikasnost i smanjuju operativne troškove proizvođačima hrane.

Savremeni proizvodni procesi, kao i pouzdani sistemi transporta i skladištenja hrane, znače da je većina ljudi danas u povoljnoj poziciji u smislu širokog asortimana živine, mesa i morskih plodova.
Od njive do trpeze mi smo pravi partner za proizvodnju i skladištenje. Pored toga, obezbeđivanjem prave temperature u kompletnom hladnom lancu garantujemo konstantan kvalitet vaše robe.

Posebno je važna kontrola temperature na početku procesa. Frigovent rashladni  sistemi i oprema  zadovoljavaju najviše higijenske standarde i olakšavaju funkcionalni hladni lanac. Ovakva investicija u upravljanje rashladom na kraju se isplati, kako za kompaniju, tako i za životnu sredinu.

Da li su vaši zahtevi hlađenje i skladištenje svežeg mesa, ili hlađenje i zamrzavanje za dalju preradu hrane, Frigovent nudi specijalizovane know-how i stručnost. Naši inženjeri će dizajnirati rashladnu opremu za svaku vrstu mesa i živine.

INDUSTRIJA VOĆA I POVRĆA

Moderne, brze transportne mreže i sofisticirane tehnologije hlađenja, zamrzavanja i logistike transformisale su tržište svežih prehrambenih proizvoda u pravi svetski praznik što znači da možemo uživati u svežoj hrani iz bilo kojeg dela sveta tokom cele godine. Međutim, voće i povrće su osetljivi proizvodi, a kontrola temperature i nežno rukovanje ovim osetljivim hranljivim proizvodima su od ključnog značaja za zadržavanje njihovog kvaliteta. Tržišna cena voća i povrća se prvenstveno određuje kvalitetom, ponudom i potražnjom. Kako održavate najbolji kvalitet svojih proizvoda do najprikladnijeg trenutka?
Jednostavno: izborom za skladištenje u Ultra-niski kiseonik (ULO) ili Kontolisanoj atmosferi (CA) uslovima.

Frigoventovi rashladni sistemi i oprema za voće i povrće će osigurati da lanac hlađenja ostaje efikasan i neprekidan. Naš cilj je kreiranje higijenskih, dugotrajnih i isplativih rešenja koja štede energiju i imaju minimalan uticaj na životnu sredinu.

Frigoventov portfolio rashladne opreme, pakovanje, rukovanje i rešenja za voće i povrće uključuje  šok  i rashladne komore  za komercijalne i industrijske uslove, uključujući supermarkete, distributivne centre i transportna vozila.

MLEČNA INDUSTRIJA

Farmeri se suočavaju sa sve većom potražnjom za mlekom i mlečnim proizvodima od rastućeg i sve više urbanizovanog svetskog stanovništva, u kontekstu zahteva višeg kvaliteta, zdravlja životinja i standarda proizvodnje. Frigovent razume ove izazove i šta je farmeriam potrebno da uspešno upravljaju svojom proizvodnjom.

Biti farmer u proizvodnji mleka danas podrazumijeva profitabilnu proizvodnju  visokokvalitetnog mleka, usred rastućih troškova hrane za životinje, energije i zemljišta – s obzirom na nestabilne cene mleka. Od pojedinačnih proizvoda do kompletnih integrisanih mlečnih sistema, naša tehnologija je razvijena i proizvedena u skladu sa najnovijim smernicama i sertifikovanim standardima kvaliteta.

Prerada mleka se intezivira u celom svetu kako bi zadovoljila veće potrebe za mlekom i mlečnim proizvodima sve većem broju stanovnika u čitavom svetu. Dugogodišnja iskustva Frigoventa i sveobuhvatna znanja  u procesu obrade jedne od najvažnije i višenamenske hrane u svetu garantuje pravo partnerstvo sa nama.

Frigovent odlikuje sposobnost izgradnje objekata i ugradnje opreme kojim industrija mleka može zadovoljiti zahteve za obradu i skladištenje svojih proizvoda, zadržati nove trendove i ostati konkurentna. Sva naša oprema za mlečnu industriju  dizajnirana je i projektovana da zadovolji stroge higijenske i standarde kvaliteta i sigurnosti hrane, dok je u radu odlikuje  efikasnost i energetska održivost.

PEKARSTVO I POSLASTIČARSTVO

Od pita i pica do delikatnih peciva, iskušenja u prizvodnji kolača, konditorskih i pikantnih krekera, postoji pekara koja nas oduševljava. Današnju pekarsku i konditorsku robu vidimo kao živopisnu, maštovitu i sofisticiranu, ali mnoge od naših omiljenih proizvoda, na primer, lizalice mogu biti proizvedene samo zahvaljujući posebnoj tehnologiji obrade i pakovanja.

Bez obzira na složenost i obim procesne linije ili postrojenja, Frigoventovi industrijski stručnjaci, tehnički stručnjaci i projektni menadžeri rade sa svakim klijentom u svakoj fazi kako bi

ponudili pravo rešenje, od inicijalnog konsaltinga i planiranja do instalacije i puštanja u rad.

Zahvaljujući našim servisnim opcijama vrhunskog kvaliteta, možemo obezbediti pouzdan i dugotrajan rad svakog  Frigoventovog proizvoda ili tehnologije tokom celog svog životnog veka.

Sa više od 15 godina iskustva u pekarskom sektoru, Frigovent nudi vrhunsku rashladnu opremu  za kolače, pite, kolačiće, mekane i tvrde keksiće, kolače, peciva, pice, krekere, grickalice i odabrane vrste hleba.

Primena

UGOSTITELJSTVO  I  MALOPRODAJA

Frigovent doo se specijalizovao za proizvodnju rashladnih sistema i industrijskih čilera za hlađenje vazduha i vode. Sa naglaskom na energetsku efikasnost, Frigovent svoju pažnju usmerava ka razvoju inovacija i tehnologije kako bi optimizovao proizvodni proces. Rashladni sistemi i oprema imaju široku primenu. Pored prerađivačke industrije, oni su idealni za prehrambene prerađivače i proizvođače, u proizvodnji mleka, mesa, voća i povrća, vina, konditorskih proizvoda i dr.
UGOSTITELJSTVO
MALOPRODAJA

UGOSTITELJSTVO

MI RAZUMEMO DA JE UGOSTITELJSTVU POTREBANA POUZDANA I POVOLJANA USLUGA.
U sektoru koji se oslanja na iskustva klijenata gradeći pozitivnu reputaciju, poslovi vezani za ugostiteljstvo uvek moraju obezbediti okruženje koje održava korisnike usluga sretnim i čini njihovo iskustvo nezaboravnim iz više razloga.
Frigovent ima značajnog iskustva na poslovima vezanim sa ugostiteljstvom, shvatajući da su pouzdanost i pristupačnost najvažniji u ovom visoko konkurentnom tržištu.

Naši energetski efikasni sistemi rade na održavanju optimalne temperature na zadovoljstvo vaših klijenata, bez obzira da li upravljate hotelom, trgovačkim centrom ili restoranom. Frigovent Rashladni sistemi nude jedinstveno dizajnirane instalacije i uslugu, kojom upravljaju potpuno kvalifikovani inženjeri koji će 

NUDIMO USLUGE KLIMATIZACIJE I VENTILACIJE HOTELIMA RESTORANIMA ŠIROM ZEMLJE

raditi na pronalaženju rešenja za hlađenje i ventilaciju koje odgovara vašim preciznim zahtevima.

Hoteli i restorani takođe poseduju značajnu količinu lako kvarljivih prehrambenih proizvoda kao što je sveže meso npr. Uz potrebe da se potencijalno stotine gostiju zadovolje u bilo kom trenutku, od vitalnog je značaja imati pouzdan rashladni sistem koji se može nositi sa rigoroznim ugostiteljskim premisama. Frigovent ima pratnerstvo i sarađuju sa svetski vodećim proizvođačima rashladne opreme, tako da možete biti sigurni da birajući nas za partnere zapravo birate najbolju i najkvalitetniju rashladnu tehniku koja se danas može naći na tržištu.

USLUGE  U  UGOSTITELJSTVU

Naš profesionalni, kvalifikovani tim inženjera obezbeđuje povoljnu uslugu popravke i održavanja opreme u ugostiteljstvu kako bi bila u mogućnosti da ispuni poslovne zahteve širom zemlje. Pozovite našu kancelariju danas za pitanja u vezi sa ugostiteljskom opremom i instalacijama, servisiranju ili održavanju na broj +381116233727.

MALOPRODAJNI OBJEKTI

Zahtevi za rashladom današnjih maloprodajnih objekata variraju. Ipak, potreba da se spreči prehrambeni otpad, smanji potrošnja energije i maksimizira trgovačka marža je konstanta. Frigovent poseduje inovativna rešenja i usluge na ključ koji se isporučuju na svim frontovima, u svim formatima prodavnica.

Cash&Carry solucije

 

Iako su izazovi povezani sa cash & carry  prodavnicama mnogostruki, mnogi od njih proizilaze iz jedne stvari posebno – same veličine.

Veliki format cash & carry objekata pretvara se u velike potrebe grejanja, rashlade i klimatizacije, i na kraju, znatne račune za energiju.

Pored toga, ovi veliki sistemi zahtevaju upotrebu velike količine skupih materijala. Da ne pominjemo, sa stanovišta trgovine, vlasnici prodavnica moraju da zadrže ogroman broj širokog spektra proizvoda koji su vidljivi i dostupni kupcima.

Šta je rešenje za tako veliki spisak izazova? Partnerstvo sa kompanijom koja ima veći opseg rešenja. Frigovent Rashladni Sistemi su vaši partneri sa opcijom „ključ u ruke“ bazirani na tehničkoj ekspertizi i dizajnirani tako da ispune specifične potrebe svake prodavnice.

Bilo da su u pitanju rashladne vitrine,  rashladne komore  ili nešto između, Frigovent nudi rešenja koja ne samo da poboljšavaju mogućnosti trgovanja i održavaju svežu hranu, već i pomažu u kontroli operativnih troškova. Naša posvećenost energetski efikasnim rešenjima u celoj našoj proizvodnoj liniji znači niže godišnje troškove električne energije – i tokom životnog ciklusa, niži ukupni troškovi vlasnika.

SUPERMARKETI I HIPERMARKETI

U supermarketima i hipermarketima  ponuda je ključ. Govorimo o širokom rasponu prehrambenih proizvoda koji moraju biti dostupni kupcima svakodnevno. Međutim, raznovrsnost je takođe važna kada se radi o rashladnim rešenjima. Tamo Frigovent  Rashladni Sistemi  nastupaju.

Mi razumemo izazove sa kojima se susreću rashladni sistemi u hiper i supermarketima, i opremljeni smo sa stručnošću i rešenjima sa kojima im možemo izaći u susret. Mi prepoznajemo da se koncepti prodavnica razlikuju u različitim zemljama, ali na kraju, znamo da se sve svodi na sledeću suštinu – kontrola operativnih troškova, smanjenje otpada hrane i, naravno, bolja prodaja.

Uz sve to na umu, Frigovent dizajnira i implementira ključna i prilagođena rešenja koja pomažu supermarketima i hipermarketima kako bi se hrana efikasno ohladila i ostala dugo privlačna kupcima. Naša ponuda se sastoji od najšireg asortimana ove industrije, uključujući i ultra-svežinu, koja pokriva svaku trgovačku zonu kako bi zadovoljile sve potrebe  supermarketa i korisnika hipermarketa.

Pored proizvoda i rešenja, Frigovent takođe nudi niz usluga i podrške kako bi supermarketima i hipermarketima pomogao maksimalno iskoristiti svoj sistem. To uključuje 24-časovnu pomoć, program preventivnog održavanja, usluge daljinskog nadzora, usluge kontrole energije, usluge usklađenosti, nadogradnje i pakete za modernizaciju kako bi se smanjili troškovi dok se maksimiziraju uštede energije i operativna efikasnost tokom čitavog životnog ciklusa rashladne opreme.

DISKONTI

Performanse. Efikasnost. Stil. Dok diskontne prodavnice mogu biti poznate po sniženjima, sa druge strane ne mogu sebi priuštiti da „hvataju prečice“ kada se radi o rashladnim rešenjima.

Diskont prodavnice kao naši klijenti zahtevaju rashladnu opremu koja pruža maksimalnu energetsku efikasnost uz obezbeđivanje povećanog uticaja na trgovinu – i Frigovent isporučuje upravo to.

Frigovent takođe nudi niz usluga i podrške  operaterima u diskont prodavnicama kako bi maksimalno iskoristili svoj sistem. To uključuje 24-časovnu pomoć, programe preventivnog održavanja, usluge daljinskog nadzora, usluge kontrole energije, usluge usklađenosti, nadogradnje i pakete modernizacije.

Uz ovu sveobuhvatnu kombinaciju rešenja i usluga, kada ste Frigoventov partner, neće trebati puno vremenada se uvide  smanjenja operativnih troškova kroz energetsku efikasnost i povećanu prodaju kroz atraktivnu i efikasnu trgovinu.

MALI  DUĆANI

Svakodnevno širom Evrope kupci posećuju male, lokalne prodavnice jer su zgodne za nabavku. Za operatere i vlasnike ovih maloprodajnih formata, implementacija i održavanje ispravnih rashladnih rešenja je sve drugo. Veličina, lokacija i tip objekta ograničavaju vrstu dostupnih rešenja – bilo da je to zbog prostora, buke, emisije toplote, estetike ili bilo kog drugog ograničenja.

Svi rashladni uređaju u manjim prodavnicama mogu biti pokriveni „daljinskim“ rešenjima, „plug-in“ rešenjima ili kombinacijom od oba. Naš širok spektar plug-in rashladnih vitrina posebno je važan u promociji sladoleda i drugih popularnih proizvoda kao deo posebnih promocija.
Mi u Frigovent-u, verujemo da lokacija i veličina prodavnice ne bi trebala ograničavati mogućnosti uspešnog bavljenja trgovinom. Razumevanjem jedinstvenih izazova malih prodavnica i njihovih pogodnosti, Frigovent nudi određeni asortiman tankih vitrina i frižidera tako da budu jedinstveno prilagođeni i dimneziono i estetski.

Jednostavnost  je moć

U krajnjem slučaju, sve je u vezi sa promocijom robe za prodaju, naročito njenoj prezentaciji u prodavnicama. Frigovent rešenja pomažu u postizanju konzistentnosti, fleksibilnosti i stila u malim prodavnicama uz maksimalno iskorištavanje ograničenog prostora. Jednostavno rečeno, pružamo jednostavna rešenja za hlađenja za vlasnike malih prodavnica, pa se oni mogu usredsrediti na prodaju više proizvoda. A kada razmislite o tome, ne postaje puno pogodnijih solucija  od ove.

Distributivni centri

Kao stručnjaci za hlađenje i rashladne tehnologije, Frigovent igra važnu ulogu u skoro svakom aspektu današnjeg hladnog lanca. Ovo uključuje distributivne centre, gde njihov veliki prodajni prostor predstavlja  jednako širok spektar jedinstvenih izazova. I dok zahtevi za opremom postavljaju distributivne centre izvan okvira komercijane rashlade  a spadaju u industrijsku rashladu, Frigovent je spreman da je isporuči – bez obzira na potrebne kapicete takvih objekata.

Kada ste partner sa Frigoventom za vaš distributivni centar, dobijate više od pouzdanih i efikasnih rešenja „ključ u ruke“. Na nas se možete osloniti u svakom koraku – od dizajna i instalacije do stalnog servisiranja i održavanja.

Ovo uključuje daljinski nadzor 24/7  kako biste obezbedili sigurnost svoje robe i optimalne performanse vašeg sistema. I obratno – distributivni centri  sa velikim rashladnim opterećenjem ne moraju se prevesti u velike troškove energije.

Distributivni centri mogu pokriti hiljade kvadratnih metara, pružajući desetine hiljada kubnih metara skladišnog kapaciteta. Da bi različite vrste proizvoda bile sveže, ovi prostori zahtevaju različite temperaturne zone; od minusnih lager komora, plusnih rashladnih komora  do kancelarija i opšteg magacinskog prostora. Frigovent isporučuje inteligentna i efikasna rešenja za zadovoljavanje potreba velikog kapaciteta i kontrolu temperatura u svim područjima, uz istovremenu kontrolu troškova energije.

Kontakt

Budimo u kontaktu.

6 + 10 =