KLIMA KOMORE ZA DIMLJENJE I ZRENJE MESA
Nemojte gubiti dragoceno vreme na izboru dobavljača i izvođača radova, kontrolu i koordinaciju aktivnosti, povoljne cene i loše procene u rešavanju tekućih pitanja.
To je naš posao!
Potrebno je samo da se složimo oko osnovnog iznosa ulaganja i ključnih momenata. Vaš projekat će biti implementiran efikasno, na vreme uz maksimalne uštede vašeg budžeta.
Ostvarenjem zahtevanih temperatura pri tehnološkom tretmanu i skladištenju prehrambenih proizvoda definitivno smo ostvarili samo deo preduslova za dobar proizvod. Jer opšte je poznato da ispravan i kvalitetan tretman pored ostvarene temperature nesumljivo uključuje i optimalnu vlagu, kontrolu brzine strujanja vazduha, način skladištenja, brzinu prohlađivanja i zamrzavanja proizvoda, kao i mnogo drugih elemenata.
KOMORE ZA DIMLJENJE I ZRENJE
Klima komore su uređaji namenjeni za tehnološki proces termički neobrađenih fermentovanih proizvoda sa mogućnošću korišćenja starter kulture, GLD ili za klasičnu proizvodnju trajnih salama, kobasica, šunke, slanina i ostalih dimljenih mesa.
Mikroprocesorski komandni sistem klima-komora obezbeđuje optimalni protok toplote, vlažnosti, brzinu i smer strujanja cirkulisanog vazduha, usisavanje svežeg vazduha i izmenu cirkulisanog vazduha. Režim regulacije je moguće izabrati prema:
- apsolutnoj vlažnosti
- entalpie
- klasičnom strujanju
KOMORE ZA HLADNO DIMLJENJE
Komore za hladno dimljenje su namenjene pre svega za
1. fazu fermentacije (zrenje, sušenje, dimljenje hladnim dimom) a promenom zadatih parametara i isključivanjem dimogeneratora možemo u istoj komori obavljati i 2. fazu fermentacije – dozrevanje, sušenje, skladištenje,
i odvojeno Komore za zrenje koje su namenjene za 2. fazu fermentacije – dozrevanje, sušenje, skladištenje.
Zainteresovani za zajednički projekat?
Pošalji upit