+381116233727 office@frigovent.rs

UMETNOST SKLADIŠTENJA

ULO (Ultra Low Oxygen) tehnologiija

Čuvanje i zaštita, dve reči koje su ključne za sve što radimo: dajući svojim proizvodima pažnju koja im je potrebna kako bi se postigli najviši moguće odlaganje prevremenog zrenja. Kao ekperti za CA, ULO, DCA i druge tehnologije za skladištenje voća, nudimo prilagođena rešenja za stvaranje zaštite prevremenog zrenja.

ZAŠTO Frigovent?

 

Odgovor je jednostavan: dokazana tehnologija i znanje, iskusni inženjeri. Mi radimo sa Besseling Group.

Proizvodi i rešenja koje primenjujemo su testirani u najtežim i najekstremnijim uslovima. Postavili smo najstrožije zahteve za sve što radimo.

Zahvaljujući našoj stručnosti, mi smo u mogućnosti da vam ponudimo integrisana rešenja za sve vaše potrebe za skladištenjem i, po želji, savete o mnogim aspektima atmosfere, hladnoće i vlage.

Naši visokokvalitetni proizvodi su posebno razvijeni za skladištenje vaših proizvoda – dugoročni, pristupačni, pouzdani i sa minimalnim održavanjem. Ukratko: kompletan program za očuvanje vaših proizvoda/prihoda.

Frigovent vam nudi spokojstvo u vašoj hladnjači. Upravo to podrazumevamo pod „umetnošću skladištenja“.

SKLADIŠTENJE  U  KONTROLISANIM  USLOVIMA

Tržišna cena voća i povrća se prvenstveno određuje kvalitetom, ponudom i potražnjom. Ali kako održavati najbolji kvalitet u vašim proizvodima do najprikladnijeg trenutka? Jednostavno: izborom za skladištenje u uslovima kontrolisane atmosfere (CA).

Koristeći CA, fiziološki procesi u uskladištenom proizvodu se usporavaju, što rezultira u produženom roku skladištenja. Proizvod se stavlja u hibernaciju. Potrebni uslovi se postižu stvaranjem i održavanjem posebne zaštitne atmosfere.

Snižavanje nivoa kiseonika usporava disanje i smanjuje metabolizam važnih hranljivih materija. Cilj je održavanje nivoa kiseonika što je moguće niže kako bi se očuvali ovi hranjivi sastojci – odatle i kvalitet.

Preostali kiseonik se pretvara u CO2, što zauzvrat garantuje da se respiracija voća i povrća dodatno usporava. Međutim, višak CO2 će oštetiti vaš proizvod i stoga ga morate ukloniti.

Etilen se proizvodi od voća i povrća i stimuliše proces sazrevanja – stoga proces starenja. Da bi usporili ove procese, potrebno je ukloniti ovaj štetni gas  iz vazduha komore za neke proizvode.

Svaka vrsta proizvoda zahteva različite uslove. U zavisnosti od faktora kao što su klima, vremenski uslovi, uslovi zemljišta, uslovi uzgoja i vreme izbora, optimalni uslovi se ne razlikuju iz godine u godinu, već i od jednog proizvoda do drugog, pa čak i iz jedne sorte na drugu. Kao eksperti u CA skladištenju, nudimo vam prilagođena rešenja i svaku priliku da budete u mogućnosti da pažljivo pratiite svoje  proizvode.

Danas su dostupni mnogi različiti koncepti skladištenja: ULO, DCA, ILOS, DILOS, DCE itd. Besseling može da obezbedi i protokole i potrebnu opremu za ove koncepte.

Prednosti  investiranja  u  ULO hladnjače

  • Produžavanje vremena čuvanja, što može biti 2-4 puta duže nego u klasičnim hladnjačama
  • Period komercijalizacije se lako može produžiti do maksimalnog potencijala skladištenja voća
  • Smanjen gubitak kiselina, šećera i vitamina C, pa hranljive osobine ostaju superiorne
  • Održavanje odlične konzistencije voćne pulpe, s čime se povećava lakoća rukovanja
  • Nekoliko fizioloških promena se izbegavaju ili su u velikoj meri ograničene, kao što su ožiljci, povrede koje nastaju hlađenjem, mrlje, interno oštećenje, unutrašnje potamljivanje i vodeno jezgro
  • Ograničena degradacija hlorofila s posledično značajnom stabilnošću boja
  • Smanjenje i usporavanje truleži, a posebno sa niskim nivoom kiseonika i u prisustvu C02 u atmosferi
  • Sigurna i zdrava alternativa hemijskim tretmanima nakon branja

Zainteresovani za zajednički projekat?

Pošalji upit

2 + 8 =