+381116233727 office@frigovent.rs

Bazeni sa hladnom vodom

Nemojte gubiti dragoceno vreme na izboru dobavljača i izvođača radova, kontrolu i koordinaciju aktivnosti, povoljne cene i loše procene u rešavanju tekućih pitanja.

To je naš posao!

Potrebno je samo da se složimo oko osnovnog iznosa ulaganja i ključnih momenata. Vaš projekat će biti implementiran efikasno, na vreme uz maksimalne uštede vašeg budžeta.

Ostvarenjem zahtevanih temperatura pri tehnološkom tretmanu i skladištenju prehrambenih proizvoda definitivno smo ostvarili samo deo preduslova za dobar proizvod. Jer opšte je poznato da ispravan i kvalitetan tretman pored ostvarene temperature nesumljivo uključuje i optimalnu vlagu, kontrolu brzine strujanja vazduha, način skladištenja, brzinu prohlađivanja i zamrzavanja proizvoda, kao i mnogo drugih elemenata.

Prednosti za mlečnu industriju

 

Efikasnost  proizvodnje mlečnih proizvoda zavisi o pravilno odabranom  rashladnom  sistemu. Upotreba odgovarajućih rashladnih sistema omogućava optimalnu rashladnu snagu i željenu temperaturu rashladne vode i finalnog proizvoda u svakom trenutku. Ova tehnologija vrlo često zahteva ugradnju banki leda koji dodatno povećavaju energetsku efikasnost  čitavog  sistema hlađenja.

Pravilnim odabirom kapaciteta rashladne instalacije i odgovarajuće akumulacije u ledu (bazeni ledene vode), moguće je postići velike uštede u el. energiji i  povećati ukupnu efikasnost proizvodnje i kvalitet proizvoda.

Zainteresovani za zajednički projekat?

Pošalji upit

10 + 6 =