Šok Komore
Prednosti šokiranja hrane
Koje su prednosti korišćenja Šok komora?
Održavajte hranu kvalitetnom
Sprečite gubitke hrane
Povećajte izbor menija i usluga
Ispunite standarde sigurnosti hrane
HACCP sistem je dizajniran da proceni moguće rizike koji mogu uticati na sigurnost hrane u svakoj fazi proizvodnje. Upotreba Šok komora obezbeđuje visok nivo sigurnosti uz podršku jedinstvenog standarda.
Produžite rok trajanja hrane
Sačuvaj i profitiraj
Smanjivanjem perioda kada temperatura hrane ubrzava razvoj štetnih bakterija, kuvari i proizvođači mogu produžiti rok trajanja prehrambenih proizvoda. To može znatno poboljšati prodaju i dostupnost, uz istovremeno smanjenje gubitka hrane.
Budite bezbrižni
UKUSNO I BRZO, ZAJEDNO PO PRVI PUT.
Standardi nalažu da sva kuvana hrana, koja neće biti konzumirana odmah (obično u roku od 2 sata), mora biti ohlađena što je pre moguće kako bi se smanjio rast štetnih bakterija. Korišćenjem Šok komora, kuvana hrana brzo dostiže temperaturu od + 3°C što joj obezbeđuje sigurno čuvanje u frižideru bez uticaja na performanse frižidera i stanje drugih prehrambenih proizvoda u frižideru/komori.
Sačuvajte novac i vreme
Efikasan i jednostavan za korišćenje
Jednom primenjena i upotrebljena na adekvatan način, Šok komora brzo postaje neizostavan kuhinjski uređaj koji omogućava efikasnu upotrebu svih resursa, povećava količinu i izbor namirnica za kupovinu i veću serijsku proizvodnju. Šok komora omogućava sigurno čuvanje unapred pripremljenih namirnica jer se angažuje manji broj radnika i omogućava njihovu efikasniju organizaciju (pripremanje hrane se može koncentrisati na određeno doba dana ili nedelje). Veće količine namirnica mogu se nabaviti, pripremiti i „šokirati“ za skladištenje bez žrtvovanja hrane ili stvaranja nepotrebnog otpada. Uštedite energiju efikasnijom upotrebom vaše kuhinje punim kapacitetom i samo u trenutku kada postoji potreba. Šok komore nisu poznate po maloj potrošnji energije, budući da su dizajnirani da što je pre moguće smanjuju temperaturu hrane. Međutim, ušteda energije se može napraviti upotrebom ovog rashladnog uređaja koristeći opremu za spremanje hrane do punog kapaciteta, a zatim njenim hlađenjem i skladištenjem.
Koje su prednosti korišćenja Šok komora?
Većina zamrznutih prehrambenih proizvoda se odmah mogu skladištiti u zamrzivaču za period od 3 do 18 meseci u zavisnosti od samog proizvoda.
„Šokiranje“ je idealno za sve prehrambene proizvode koji moraju čuvati na temperaturi skladištenja -18°C u središtu proizvoda. Kao i „Šokiranje“ (Blast Chiller), „Brzo hlađenje“ (Shock Freezer) kada se pravilno koristi u okviru vaše pripreme ili proizvodnje hrane donosi:
- smanjenju propadanja tokom procesa hlađenja o povećava rok trajanja prehrambenog proizvoda
- održavanju kvaliteta hrane, uključujući ukus, teksturu, boju, miris i hranljive materije
- uštedu novca uz korišćenje sezonskih i obimnih ponuda
- uštedu radne snage omogućavajući veću serijsku proizvodnju
- smanjivanje neželjenog otpada proizvoda
- mogućnost dodavanja novih proizvoda u meniju.
Prima
PRIMA linija sadrži 3 verzije komora za brzo zamrzavanje koje su jednostavne, funkcionalne, pouzdane i ekonomične. Frigovent Prima Šok komore su profesionalna rešenja za HoReCa industriju, od malih poslastičara i pekara do restorana i hotela.
Energy
Linija ENERGY sastoji se od 6 različitih verzija komora za brzo zamrzavanje osmišljenih, dizajniranih i napravljenih
da štede energetsku potrošnju.
Class
CLASS linija se sastoji od 6 različitih verzija komora za brzo zamrzavanje osmišljenih i proizvedenih da ponude ubedljivo najbolje u smislu kvaliteta komponenti koje se koriste, njihovih performansi i pouzdanosti.